U bent hier: Home > Nieuws > Verslag JO-NL Seminar

Verslag JO-NL Seminar

 

Vrijdag 30 juni vond het eerste landelijke seminar plaats voor alle leden van de verschillende regionale Jong Onroerend Goed verenigingen in Nederland. Zo'n 150  young professionals kwamen naar het Stadskantoor in Utrecht om nieuwe inzichten te verkrijgen, kennis met elkaar te delen maar vooral om elkaar te ontmoeten en het landelijk netwerk te versterken.  


De dag had als thema "Contradictions" en werd geopend met een (op geheel eigen wijze) lesje verandermanagement van Arjen Lubach, aan de hand van  verschillende  typen reacties op verandertrajecten:  

40%"Ik dacht  dat het nooit zou lukken" 
30%"Ik dacht dat ik precies wist hoe het zou lopen" 
20%"Ik had me niet goed voorbereid" 
5%"Ik heb er te weinig van genoten 
 
En  ohja..  die 2% die op het irritante af op de details let;)  


Na het plenaire deel werd de groep  in twee parallelle sessies  verdeeld over zes workshops:  

  • Uitbreiding  vs verdichting door Brink Management/Advies  

  • Havengebied  vs  Hotspot door Heijmans  

  • Investeren in stenen  vs mensen door  Draaijer + partners  

  • The  battle old  vs new door BLOC en Dura Vermeer  

  • Local  vs Global door Peter  Savelberg  

  • Transformatie: tijdelijk  vs permanent door Wijn en  Stael Advocaten  

 

Door middel van discussies, debatten en presentaties werden de verschillende onderwerpen verder uitgediept. Hebben we inderdaad te maken met tegenstrijdige belangen, informatie of oplossingsrichtingen? En hoe kan hier op een betere manier richting aan worden gegeven?   

De diverse achtergronden van de deelnemers hebben interessante nieuwe inzichten opgeleverd en vooral ook veel enthousiasme!  


Tot slot werden we door dagvoorzitter Dirk  Brounen  op komische wijze  meegenomen in de noodzaak van onze eigen "begroting voor geluk" nu onze samenleving  snel en structureel verandert  en de verzorgingsstaat zoals we die kenden verleden tijd is. Iets waar wij als jongeren niet altijd bij stil staan.  


Na het formele gedeelte werd de dag afgesloten met een borrel en diner in het Stadskantoor. Een mooi moment om bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen. Kennismaken en uitwisseling onder de verschillende verenigingen gebeurde dan ook volop. Dit beviel zo goed, dat de borrel nog werd voortgezet in Tivoli Vredenburg. Voor de echte die hards zelfs tot in de late uurtjes.  

 

Kortom: een zeer geslaagde dag met interessante inzichten en veel gezelligheid. Een dag die wat ons betreft ieder jaar georganiseerd zou mogen worden. En een dag die niet zou hebben plaatsgevonden zonder de bijdrage van onze sponsoren Ad Hoc beheer, Dura Vermeer,  Draaijer + partners,  Hercuton,   Hurks, Wijn en  Stael Advocaten,  Tias business school en Gemeente Utrecht.  


Allemaal hartelijk dank en tot volgend jaar!    

< Terug naar het overzicht